Autor: Meditsiiniuudised • 13. august 2021

Politsei tuleb terviseametile COVID-19 piirangute kontrollimisel appi

Valitsus kiitis heaks korralduse, mis lubab politsei- ja piirivalveametil (PPA) alates 16. augustist minna tervishoiualases hädaolukorras appi terviseametile. Aluse selleks annab tervishoiualane hädaolukord, mille terviseamet kuulutas kolmapäeval Eestis välja seoses koroonaviiruse delta tüve kiire levikuga.
Piirikontroll Tallinna sadamas seoses koroonaviiruse levikuga 2020. aasta märtsis.
Foto: Liis Treimann

Kaasamisega tekib politsei- ja piirivalveametil täiendav pädevus ja volitused kontrollida näiteks karantiini- või eneseisolatsiooni kohustuse, aga ka muude valitsuse kehtestatud piirangute täitmist. Sisuliselt jätkatakse varasemat praktikat, kus politsei- ja piirivalveamet abistab terviseametit riikliku järelevalvega seotud ülesannete täitmisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099