Autor: Kristi Kalvet • 9. september 2021

Naissugu mõjutab südamehaigust

Inimeste tervist mõjutab nii sotsiaalne kui ka bioloogiline sugu. Sotsiaalne sugu mõjutab arstiabi kättesaadavust, näiteks osutatakse naistele esmaabi ägeda koronaarsündroomiga vähem, räägib Confido Meditsiinikeskuse kardioloog Tiina Uuetoa.
Foto: Shutterstock

Bioloogiline sugu mõjutab sümptomeid, haiguste avaldusvorme, algust ja ravivastust. Isegi ravimite väljastamist mõjutab nii patsiendi kui ka arsti sugu. See tuleneb kromosomaalsetest erinevustest, mis on immuunvastuse ja ravireaktsiooni alus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099