Autor: Meditsiiniuudised • 7. oktoober 2021

Rootsi, Taani ja Soome panid Moderna noorte puhul pausile

Rootsi ja Taani teatasid kolmapäeval, et peatavad Moderna COVID -19 vaktsiini kasutamise noorematele vanuserühmadele pärast teateid võimalikest haruldastest kardiovaskulaarsetest kõrvaltoimetest.
Moderna vaktsiini Rootsis ja Taanis ajutiselt noortele ei pakuta

Rootsi tervishoiuagentuur teatas eile, et peatab Moderna vaktsiini kasutamise 1991. aastal ja hiljem sündinud inimestele, kuna andmed osutasid müokardiidi ja perikardiidi sagenemisele vaktsineeritud teismeliste ja noorte täiskasvanute seas, vahendas Reuters. "Seos on eriti selge, kui rääkida Moderna vaktsiinist Spikevax, eriti pärast teist annust," ütles terviseameti esindaja, lisades, et haigestumise oht on väga väike. Need kõrvaltoimed on olnud teada juba ammu ja lisatud ka vaktsiini infolehele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099