Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 19. oktoober 2021
Kuula artiklit

Balti Ateroskleroosi VIII Kongress toimub detsembris

Tallinnas Kultuurikatlas toimub detsembri alguses Balti Ateroskleroosi VIII Kongress, mis käsitleb uut saabunud ajajärku ateroskelroosi ravis, kinnitab üks Eesti-poolne korraldaja professor Margus Viigimaa.
Eelmisel aastal toimus mitte kongress, vaid hüpertensioonikonverents Tallinnas, mille avas peaminister Jüri Ratas.
Foto: BAS 2020 organiseerimiskomitee

Konverents toimub Tallinnas Kultuurikatlas 3.-4. detsembril 2021. Professor Viigimaa sõnul on konverentsi programm on väga sisukas, ettekandeid on muu hulgas Euroopa juhtivatelt spetsialistidelt professor Francois Mach ja professor Ulrich Laufs jt. Täpsem kava ja registreerimine siit. Konverentsi kantakse üle ka veebis ja saab järele vaadata.

Virtuaaalne osalus on kõigile tasuta, aga eeldab registreerumist.

"Ateroskleroosi ravis on saabunud uus ajajärk, mille on toonud bioloogilised ravimid PCSK9 inhibiitorid ja inklisiraan," rääkis Viigimaa konverentsi sisust ja jätkas: "Diabeedihaigetele on esmakordselt kasutatavad südamepuudulikkust ja veresoonte lupjumist ennetavad ja ravivad medikamendid. Südamehaiguste ennetamise praktikaks muutub personaalpreventsioon. Eestis on alustatud perekondliku hüperkolesteroleemia registriga."

Eestist on ettekanded ette valmistatud Annika Adobergil, Mikk Jürissonil, Anu Hedmanil, Kairit Joostil, sessioone juhivad Margus Viigimaa ja Martin Serg.

Sihtgrupp on lisaks kardioloogidele perearstid, sisearstid, endokrinoloogid.

Konverentsi peamised teemad on:

* Ateroskleroosi isiklik ennetamine

* Hüpertensioon ja ateroskleroos

* Perekondliku hüperkolesteroleemia diagnoosimine ja ravi

* Düslipideemia bioloogiline ravi - PCSK9 inhibiitorid ja inclisiraan

* Ateroskleroosi ja südamepuudulikkuse ennetamine II tüüpi diabeediga patsientidel

* Perekondliku hüperkolesteroleemia (FH) registrid Balti riikides

Toimunud on seitse kongressi

Seni on toimunud seitse Balti Ateoskleroosi Ühingu kongressi. Esimene oli Tallinnas 1998 ja ka seitsmes kongress oli Tallinnas 2018. Esimene ühingu president ja esimese kongressi korraldaja oli professor Margus Viigimaa. Vahepealsed on toimunud Riias kaks korda, Vilniuses kaks korda ja veelkord Tallinnas. Viigimaa on ka praegu ühingu president ja annab 2022 selle ameti üle valitud presidendile professor Žaneta Petrulioniene'le Vilniusest. Järgmine kongress toimub 2022 Vilniuses.

Kongressi vahepealsetel aastatel on korraldatud konverentse, viimane Tallinnas 2020.

Balti Ateroskleroosi VIII Kongress toimub detsembris
Kuula artiklit

Balti Ateroskleroosi VIII Kongress toimub detsembris

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099