Kuula artiklit
Autor: Kadi Heinsalu • 8. november 2021
Kuula artiklit

Aita leida meditsiinimõjutaja 2021

Palume lugejate abi, selgitamaks välja aasta mõjukaim meditsiinipersoon. Meditsiiniuudiste toimetus pani kokku nimekirja 10 inimesest, kes meie hinnangul enim silma on paistnud.
Meditsiinimõjutaja 2020 oli LTKH juht Arkadi Popov, II koht läks professor Irja Lutsarile, III koht läks Kuressaare haigla ülemarstile Edward Laanele.
Foto: Meeli-Kyttim

Valida saab siit, kandidaatide kirjeldused on allpool. Nagu ka mullu, on pea pooled nimekirja jõudnud inimesed ühel või teisel moel silma paistnud seoses COVID-19 pandeemiaga. Tasakaalu huvides lisasime nimekirja lõppu SAPTKi juhi Varro Vooglaidi, kes antikangelasena hoiab enda infoväljas paljuid vaktsineerimisvastaseid ja vaktsiinides kõhklejaid.

Ootame Teie vastuseid kuni 18. novembrini. Vastamine on anonüümne. Meditsiinimõjutaja nime kuulutame välja konverentsil Meditsiin 2022, mis toimub 8. detsembril, ja mu.ee-s. Persoonilood esimesest kolmest avaldame aasta viimases paberlehes 21. detsembril.

Vastata saab siit.

Eelmisel aastal võitis meditsiinimõjutaja tiitli LTKH juht Arkadi Popov.

Meditsiinimõjutaja 2021 kandidaadid

Irja Lutsar – valitsuse teadusnõukogu juht, nõuandja COVID-19 epideemia, piirangute ja trendide osas.

Tanel Kiik – tervise- ja tööminister, alustas 2020. aastal vaktsineerimiskampaaniat, mis paraku pole oma eesmärke täitnud, kuid on samas enneolematu mahuga vaktsineerimisaktsioon Eestimaa ajaloos.

Andres Merits – valitsuse teadusnõukogu liige, alati valmis põhjalikult selgitama mistahes küsimusi COVID-19 teemal ja seejuures nii lihtsas keeles, et iga inimene saab aru.

Ruth Kalda – üks perearstide seltsi alustalasid, koroonaviiruse seireuuringute läbiviija.

Kadi Lambot – tegevjuht ja üks omanikke arstikeskuses Confido, mis tänavu on jätkanud laienemist, meelitanud enda juurde tööle mitu tuntud eriarsti ja saavutanud ka haigekassa lepingumahud mitmel erialal. Ees ootab haiglaplaan.

Ruth Oltjer – Chemi-Pharmi juht ja omanik, desovahendite ja populaarse koroonavastase ninasprei tootja. Tulevikuplaanides on tehas Saku vallas.

Joel Starkopf – Tartu Ülikooli anestesioloogia ja intensiivravi professor, kes järjekindlalt tutvustab rasket olukorda haiglate COVID-19 osakondades, eriti Lõuna-Eestit tabanud III laine ajal.

Raul Adlas – Tallinna Kiirabi juht, kes esimesena julges otsustada vaktsineerimata töötajate ametist vabastamise.

Urmas Sule – Terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht, haiglate liidu juht ja Pärnu haigla juht. COVID-haiglaravi ja põhja- ja lõuna meditsiinistaapide töö koordineerija.

Varro Vooglaid – mõjutab, kuid vastupidiselt: SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) juht, korraldas III laine ajal suure masskogunemise, õhutab inimesi nimetama vaktsineerimist sundvaktsineerimiseks, taunib laste vaktsineerimist, kritiseerib valitsuse korraldusi ja külvab sotsiaalmeedias kahtlusi, kas haiglad ja arstid mitte ei valeta olukorra tõsiduse kohta.

Aita leida meditsiinimõjutaja 2021
Kuula artiklit

Aita leida meditsiinimõjutaja 2021

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099