Autor: Eesti Arstide Liit • 29. november 2021

Arstide liit: Koroonakriis tõi nähtavale meie tervishoiu tugevused ja nõrkused

Eesti Arstide Liidu üldkogu tegi sel nädalavahetusel avalduse, milles tuuakse välja, et pandeemia õppetunde tuleb kasutada meditsiinisüsteemi parandamiseks, et sellest võidaksid patsiendid ja oleksime valmis ka tulevasteks kriisideks.
Foto: Shutterstock

Tervishoiutöötajate ülekoormus muutus kriisi ajal ülikoormuseks. On ime, et haiglad koroonapatsientide tulvale vastu pidasid, kuid imedele ja vabatahtlike abile lootma jääda ei saa. Kui vaktsineerimata inimeste hulk ei vähene, siis on varsti haiglad taas ülekoormatud, plaaniline ravi peatatud ja riik lukus. Riigijuhtide ülesanne on leida võimalused ja tõhusad motivaatorid vaktsineerituse suurendamiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099