Autor: Meditsiiniuudised • 5. detsember 2021

mRNA-vaktsiinid: müokardiidi ja perikardiidi riski täpsustus

Euroopa Ravimiameti ravimite riskihindamise komitee PRAC hindas mRNA-vaktsiinidega Comirnaty ja Spikevax seostatava müokardiidi ja perikardiidi riske kahe Euroopa epidemioloogilise uuringu andmete põhjal.
Foto: Shutterstock

Üks uuring põhines Prantsusmaa riikliku tervisesüsteemi (Epi-phare) ja teine Põhjamaade registri andmetel. Nende uuringute tulemused kinnitavad müokardiidi ja perikardiidi väga madalat riski, kinnitab ravimiamet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099