Autor: Meditsiiniuudised • 7. detsember 2021

Loodi süljest koroonaviirust koguv närimiskumm

Teadusväljaandes Molecular Therapy ilmunud värske uuringu kohaselt võib teadlaste laboris valmistatud eksperimentaalne närimiskumm endasse koguda suus levivad koroonaviirused ja seeläbi nende levikut pidurdada.
Teadlased arendasid välja koroonaviirust koguva närimiskummi.
Foto: Shutterstock

Teadlased said idee koroona vastu närimiskummiga võidelda varasematest uuringutest, mis on näidanud, et viirust leidub ohtralt just nakatunute süljes. Närimiskummi meetod põhineb nn angiotensiini konverteerivatel ensüümidel ACE2: kuna koroonaviirus jõuab inimese rakkudeni teatud rakkude pinnal leiduva ACE2 külge kleepudes, immutasid teadlased närimiskummi ensüümiga, et meelitada viirust inimrakkude asemel närimiskummi külge kleepuma, vahendab mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099