Autor: Meditsiiniuudised • 23. detsember 2021

Vitamiinid võivad vähiriski suurendada: Soome professor kummutab viis vähimüüti

Ehkki vähiravi on viimastel aastakümnetel märkimisväärselt arenenud, levib haigusega seoses mitmesuguseid müüte. Need kummutab Soome Docratese vähihaigla asutaja, kiiritusravi peaarst ning vähi ja kiiritusravi spetsialist Timo Joensuu.
Ehkki vähiravi on viimastel aastakümnetel märkimisväärselt arenenud, liigub vähiga seoses mitmeid müüte.
Foto: Shutterstock

Professori sõnul küsiti temalt, kui ta vähile spetsialiseeruma hakkas, et kas tegu ei ole raske erialaga: haigus on nii raske, et inimesed surevad. "Tänapäeval võib öelda, et enamik patsientidest paraneb vähi õigeaegse avastamise ja korraliku ravi järel täielikult. Paljudel juhtudel saab vähki ravida juba kroonilise haigusena nii, et see ei vähenda eluiga üldse," kirjutab mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099