Autor: Meditsiiniuudised • 29. detsember 2021

FDA: osad kiirtestid on omikrontüve osas vähem tundlikud

Koostöös riiklike terviseinstituutide (NIH) RADx programmiga COVID-19 kiirtestide toimivust uurinud Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiameti (FDA) teatel viitavad varased uuringuandmed sellele, et testid küll tuvastavad omikrontüve, ent on selle osas vähem tundlikud.
Osad kiirtestid on omikrontüve osas vähem tundlikud.
Foto: Shutterstock

RADx viis hiljuti läbi esialgsed uuringud, milles hinnati mõnede kiirtestide toimivust, kasutades elusviirust sisaldavaid patsientide proove, mis on parim viis kiirtesti toimivuse hindamiseks, kirjutab fda.gov.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099