Autor: Meditsiiniuudised • 19. jaanuar 2022

Härma: haiglate võimekuse kriitilise tasemeni jõuame veebruaris

Terviseamet (TA) prognoosib haiglate võimekuse kriitilise tasemeni jõudmist veebriari algul või positiivsema prognoosi korral veebruari lõpus-märtsi alguses - sõltuvalt sellest, millal omikrontüvi vanemaealiste inimesteni jõuab; koolide lihtsustatud isolatsiooniperioodi lõpetav PCR-test asendatakse antigeeni kiirtestiga
Terviseamet prognoosib haiglate võimekuse kriitilise tasemeni jõudmist veebruaris.
Foto: Shutterstock

TA peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul moodustab omikrontüvi päevastest nakatumisjuhtudest ligi 90% ja praegu levib see peamiselt alla 50aastaste seas. Ta lisas, et kui möödunud nädalal võis haigestumise kasvu taga näha aastavahetuse pidustusi, siis sel nädalal kasvab haigestumine koolides ja lasteasutustes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708