Autor: Margot Vent • 27. jaanuar 2022

Taani: omikroni BA.2 alamvariant näib nakkavam, kuid mitte raskem

Taanis domineeriva COVID-19 omikrontüve BA.2 alamvariant näib olevat nakkavam kui tavalisem BA.1 alamvariant, ent selle raskema haiguse põhjustamise kohta tõendeid ei ole; riik kavatseb 1. veebruariks hoolimata rekordilisest päevasest nakatumiste arvust kaotada viimased COVID-19 piirangud.
Taanis domineeriv omikroni BA.2 alamvariant näib nakkavam, kuid mitte raskem.
Foto: Shutterstock

Tüve BA.1 variant moodustab praegu 98% kõigist maailma juhtudest, ent Taanis muutus jaanuari teisest nädalast domineerivaks BA.2 variant. Taani kõrgeima nakkushaiguste ameti Statens Serum Institut (SSI) teatel võib BA.2 esialgsete arvutuste kohaselt olla 1,5 korda nakkavam kui BA.1, ent haiglaravis variandid erinevust ei näita, kirjutab Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708