Autor: Meditsiiniuudised • 10. veebruar 2022

Uuring: treenimine võib parandada vähist paranenu prognoosi

Värske uuringu andmeil võivad treenimine ja aktiivne eluviis pikendada nii vähki haigestunu kui sellest paranenu prognoosi. Lisaks liikumise suurendamisele on oluline vähendada istumise ja füüsilise passiivsuse aega.
Värske uuringu tulemustest selgus, et treenimine võib parandada vähist paranenu prognoosi.
Foto: Shutterstock

Ajakirjas JAMA Oncology avaldatud Ameerika Ühendriikides tehtud uuring põhineb 1500 keskmiselt 65aastase vähist paranenu keskmiselt nelja-aastase jälgimise andmetel. Nende kohaselt seondusid nii vähene treening kui ka rohke istumine suurenenud riskiga surra jälgimisperioodil vähki või muudesse haigustesse, vahendab uudisteteenistus Duodecim.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708