Autor: Meditsiiniuudised • 22. veebruar 2022

Omikroni BA.2 alamvariant võib olla nakkavam ja põhjustada raskemat haigust

Jaapanis tehtud uute uuringute andmetel võib üha laiemalt leviv COVID-19 omikrontüve alamvariant BA.2 olla algsest variandist kiiremini levivam, põhjustada raskemat haigust ja näib mitte alluvat osadele seni koroonavastases võitluses kasutatud relvadele. Algset omikrontüve põdenuile aga paistab tunneli lõpus valgus.
Omikroni BA.2 alamvariant võib olla nakkavam ja raskemat haigust põhjustavam.
Foto: Shutterstock

Jaapani laborikatsed näitasid, et BA.2-l võib olla funktsioone, mis muudavad variandi sama võimsaks kui viiruse vanemad tüved, näiteks delta, põhjustades tõsist haigestumist. Uuem variant läheb sarnaselt vanemaga mööda vaktsiinide loodud immuunkaitsest, ent kaitse taastab tõhustusdoos, muutes nakatumisjärgse haigestumise tõenäosuse umbes 74% väiksemaks, kirjutab CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708