Autor: Margot Vent • 25. veebruar 2022

Terviseamet: Eestis ringleb pea sajaprotsendiliselt omikrontüvi

Terviseameti viimasest epiidülevaatest ilmneb, et sekveneerimise andmetel moodustab omikrontüve osakaal ringlevatest tüvedest pea 96,9 protsenti, seejuures 42,7 protsenti omikrontüvedest on variant BA.2.
Eestis ringleb pea sajaprotsendiliselt omikrontüvi, pea pooltel juhtudel selle variant BA.2.
Foto: Shutterstock

Teadlased on hetkel äraootaval seisukohal, kuid esimesed teadusuuringud näitavad, et BA.2 variant levib umbes 30% kiiremini ning vaktsiini efektiivsus on sarnane omikroni algse variandiga. Andmed variandi raskusastme kohta on vasturääkivad, ent omikrontüvega seotud haiglaravi vajanud inimeste arv on kasvutrendis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708