Autor: Meditsiiniuudised • 30. märts 2022

Uuringud: kohvi joomine võib eluiga pikendada

Möödunud neljapäeval avaldatud kolme uuringu kokkuvõtte analüüsi kohaselt võib iga päev 2-3 tassi kohvi joomist seostada 10–15% väiksema riskiga haigestuda südamehaigustesse, -puudulikkusesse või -rütmiprobleemidesse või varakult surra.
Värskete uuringute analüüsi andmeil võib kohvi joomine pikendada eluiga.
Foto: Shutterstock

"Kuna kohv võib kiirendada südame löögisagedust, muretsevad mõned inimesed, et selle joomine võib vallandada või süvendada teatud südameprobleeme. Meie aga leidsime, et kohvi joomisel oli südame tervisele kas neutraalne ehk kahju mitte tegev või hoopis kasulik mõju," ütles Bakeri südame- ja diabeediinstituudi kliinilise elektrofüsioloogia uuringute juht, Austraalias Melbourne'is asuva Alfredi haigla elektrofüsioloogia juhtuuringu vanemautor ja sealse ülikooli meditsiiniprofessor dr Peter M. Kistler.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708