Autor: Triin Tabur • 14. aprill 2022

USA eksperdid: ärevushäire skriinimist tuleks alustada juba 8aastastel lastel

USA haiguste ennetamise eksperdid andsid välja uued vaimse tervise alased soovitused, mille kohaselt tuleks kontrollida juba 8aastaseid lapsi ärevuse suhtes ja 12aastaseid ja vanemaid lapsi depressiooni suhtes.
USA eksperdid soovitavad varases eas koolilapsi ärevuse ja depressiooni suhtes skriinima hakata, et suuremaid tervisekahjusid ära hoida.
Foto: Shutterstock

Ennetusekspertide koostatud ja tervishoiuteenuste osutajatele mõeldud juhised, mis on hetkel veel eelnõu kujul, kehtivad laste ja teismeliste kohta, kellel ei esine ärevuse ega depressiooni sümptomeid, kirjutab Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708