Autor: Margot Vent • 29. aprill 2022

Pika COVIDi riskitegurid saavad järjest selgemaks

Portugalis Lissabonis kliinilisele mikrobioloogiale ja nakkushaigustele keskendunud teadlaste kohtumisel ECCMID 2022 esitletud uuringute kohaselt ennustavad COVIDi sümptomite pikenemist põetud koroona raskusaste, naissugu ja varasemad terviseprobleemid.
COVIDi sümptomite pikenemist ennustavad põetud koroona raskusaste, naissugu ja varasemad terviseprobleemid.
Foto: Shutterstock

Pikast COVIDist räägitakse, kui sümptomid on kestnud üle kolme kuu. Selle levinumad sümptomid on kurnatus ja nn ajuudu, aga ka kopsuprobleemid, (pea)valud, pearinglus, unehäired ja südame pekslemine. Senised uuringud on tuvastanud teatud riskifaktorid, mis suurendavad sümptomite pikenemise tõenäosust. Lisaks individuaalsetele geneetilistele tunnustele näivad seda mõjutavat haiguse raskusaste, naissugu ja teiste haiguste põdemine, kirjutab mtvuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099