Autor: Margot Vent • 4. mai 2022

Uuring: taimetoitlastest lastel on suurem tõenäosus olla alakaaluline

Esmaspäeval ajakirjas Pediatrics avaldatud uuringu kohaselt olid taimetoitu söövad lapsed kasvu, pikkuse ja toitumisnäitajate poolest sarnased liha söövate lastega, kuid neil oli suurem tõenäosus olla alakaaluline.
Värske uuringu andmeil on taimetoitlastest lastel suurem tõenäosus olla alakaaluline.
Foto: Shutterstock

"Viimase 20 aasta jooksul oleme näinud taimse toitumise kasvavat populaarsust ja muutuvat toidukeskkonda, kus on suurem juurdepääs taimsetele alternatiividele," ütles uuringu juhtiv autor ja Torontos asuva St. Michael Unity Healthi haigla lastearst dr Jonathon Maguire.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708