Autor: Meditsiiniuudised • 19. august 2022

Ravimitootjad: miks mitte võtta eeskuju Lätist?

Eesti Ravimitootjate Liidu Eesti tootjate töögrupi liikmete kinnitusel areneb farmaatsiasektor küll ka riigi toeta, ent nende arvates võiks siiski eeskuju võtta Läti, kus ravimitootmine on üks riiklikest nn eelisarendatavatest tööstusharudest.
Andrus Tasa
Foto: Kaarel Tigas

OÜ TBD-Biodiscovery juhtatuse liikme Andrus Tasa, Chemi-Pharm AS-i äriarendusjuhi Konstantin Rebrovi ja Tallinna Farmaatsiatehas AS-i juhataja Kadri Randveeri sõnul on ravimite arendamine ja tööstuslik tootmine alguse saanud ja edukas olnud just suure teaduspotentsiaaliga riikides. Samuti on edukate ravimiettevõtete kujunemisel suurt rolli mänginud riigi majanduspoliitiline lähenemine tööstuse arendamisele. Teisisõnu on farmaatsiasektoris eelkõige edukad riigid, kus on riiklike prioriteetide seas nii haridus ja teadus kui ka tööstuse teadlik arendamine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708