Autor: Meditsiiniuudised • 7. oktoober 2022

ITK demonstreerib uusimaid veresoontekirurgia praktikaid

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) korraldab laupäevani Tallinnas Kultuurikatlas peetava rahvusvahelise Balti radioloogiakongressi raames oma angiograafiaosakonnas veresoontekirurgia töötoa, kus lisaks meie arstidele osalevad maailma juhtivad veresoontekirurgid David Beckett ja Torsten Fuss.
ITK demonstreerib töötoas uusimaid veresoontekirurgia praktikaid.
Foto: Raul Mee

Töötoas tutvustatakse uusimaid lahendusi kriitilise jalaisheemia ravis patsientidel, kellel on haiguse tõttu arteriaalne vereringe häiritud ning tuleks ilma selle protseduurita jalg amputeerida. Kaasaegsete soontesiseste tehnikate ja instrumentidega on võimalik päästa patsiendi jäsemed gangreenist ja sellega kaasnevast amputatsioonist ning säilitada inimese võimalus iseseisvale elule ka kõrges eas. Iseseisvalt toimetulek tähendab omakorda vähem kõrvalise abi vajamist tulevikus ja ka vähem kulutusi arstiabile meditsiinisüsteemis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708