Lõuna-Austraalia ülikoolis tehtud uuring kinnitab D-vitamiini vaeguse ja suurenenud suremuse vahelist seost.

- Talvel, kui D-vitamiini toidust ja päikesest kätte ei saa, oleks hea seda võtta toidulisandina.
- Foto: Shutterstock
Biopanga uuringu käigus jälgiti 14 aasta jooksul enam kui 300 000 osalejat. Tulemustest selgus, et kui D-vitamiini vormi kaltsidiooli kontsentratsioon veres oli alla 25 nmol/l, oli inimese risk mis tahes põhjustel enneaegselt surra 25% suurem kui inimestel, kelle kaltsidiooli sisaldus veres oli 50 nmol/l. Viimasest väärtusest madalamaid näitu peetakse D-vitamiini vaeguse märgiks.
Seotud lood
STADA missiooniks on alati olnud inimeste tervise eest hoolitsemine ning usaldusväärseks partneriks olemine. Just see on aluseks meie pingutustele, et pakkuda kättesaadavaid ja kvaliteetseid ravimeid ning toetada tervishoiusüsteeme ja tervishoiutöötajaid kogu maailmas.