Autor: Margot Vent • 1. november 2022

Uurimus: ka väheintensiivne treening tuleb eakale kasuks

Reedel Soomes Jyväskylä ülikoolis kaitsmisele tulev doktoritöö näitab, et ka madala intensiivsusega treening tuleb seni vähe treeninud eakatele kasuks. Seejuures võib mitmekülgne liikumine nende liikumisharjumustes kaasa tuua pikemaajalisi muutusi.
Värske uurimuse kohaselt tuleb ka väheintensiivne treening eakale kasuks.
Foto: Shutterstock

Terviseteaduste ja filosoofia magistri Tiina Savikangase gerontoloogia ja rahvatervise teaduse alane uurimus koosnes projekti "Eakate turvalise liikumise edendamine" neljast osauuringust. Uuringus osales 314 kodus elavat inimest vanuses 70–85 aastat, kes enne uuringu algust piisavalt ei liikunud, vahendas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708