Autor: Vivika Tamra, Tervisekassa • 19. november 2022

Meeste tervise uuring: pooltel Eesti meestel on kõrge vererõhk

Kuigi värskes terviseuuringus hindasid enam kui pooled keskealised mehed oma tervist heaks, oli sama paljudel paraku kõrge vererõhk, mis on üks peamisi tervisekaotuse põhjustajaid. Seejuures ei ole pooled mehed isegi oma kõrgest vererõhust teadlikud.
Vererõhku tuleks kontrollida lasta iga aasta.
Foto: Shutterstock

Kliiniline uuring näitas, et 40–49aastastest Eesti meestest vähem kui pooltel olid vererõhunäitajad normis ja kõrge vererõhk (kõrgem kui 140/90mmHg) oli 55%-l meestest. Kõigist uuritavatest vähem kui kolmandik väitis, et arst on neil kõrge vererõhu diagnoosinud, mis viitab sellele, et vähemalt pooled mehed ei olnud oma kõrgest vererõhust teadlikud. Meestest, kes olid oma kõrgest vererõhust teadlikud, oli see mõõtmise hetkel kontrolli all üksnes neljandikul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099