Autor: Meditsiiniuudised • 19. detsember 2022

Väljatöötamisel on ravimite kasutamise hindamise teenus

Tartu ülikooli (TÜ) farmaatsiainstituudis töötatakse koos proviisorite ja erialaorganisatsioonidega välja ravimite kasutamise hindamise teenust eesmärgiga nõustada viit või enamat ravimit võtvaid patsiente. Peagi võiks teenus ka üldapteekides rakendust leida.
Väljatöötatava ravimite kasutamise hindamise teenuse eesmärk on nõustada viit või enamat ravimit võtvaid patsiente.
Foto: Shutterstock

Ülikooli farmaatsiadoktorant Anita Tuula ütles, et Euroopa ühiskonda iseloomustab kiire rahvastiku vananemine. "Kuigi keskmine iga on Eestis tõusnud viimaste aastakümnete jooksul kiiresti, jäävad tervelt elatud aastad nii naiste kui meeste hulgas sellele pea 20 aastat alla. Eestis esineb 75-aastaste ja vanemate hulgas ligi kolmel veerandil üheaegselt vähemalt kaks kroonilist haigust. Mitme kroonilise haigusega eakad kasutavad üldiselt samaaegselt ka mitmeid ravimeid," selgitas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099