Autor: Margot Vent • 20. detsember 2022

Lätis kasvab legionelloosi nakatumise arv

Lätis on tänavu registreeritud 11 legionellabakteri põhjustatud surmajuhtumit. Epidemioloogide hinnangul võivad need suuresti olla põhjustatud energiahinnakriisist: inimesed hoiavad vee soojendamiselt kokku, luues hea keskkonna surmavate bakterite paljunemiseks.
Legionella bakter armastab 20-50-soojakraadist vett.
Foto: Shutterstock

Legionella bakterid elavad veetorudes. Allaneelamisel need ohtlikud ei ole, kuid näiteks duši all pihustatava veega sissehingamisel võivad need inimest mõjutada. Läti haiguste ennetamise ja tõrje keskuse (SPKC) epidemioloogi Viktorija Leitēna sõnul kuuluvad riskigruppi mõnda kroonilist haigust põdevad inimesed vanuses 50+, mehed ja suitsetajad, vahendas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099