Autor: Meditsiiniuudised • 22. detsember 2022

Seireuuring: nakkusohtlik on iga 24. täiskasvanu

Tartu ülikooli juhitava seireuuringu detsembrikuised tulemused näitavad, et vaatamata koroonaviiruse püsivalt suurele levimusele on inimeste hulk, kes pärast võimaliku nakatunuga kokkupuutumist käitumises midagi ei muuda, kerkinud viimase kahe aasta rekordtasemele.
Nakkusohtlikest enam kui pooltel on kerged või mõõdukad haigusnähud.
Foto: Shutterstock

7.–20. detsembrini kestnud seireetapi vältel testiti koroonaviiruse suhtes 1864 täisealist. Neist 5,9% andsid positiivse viiruseproovi ja 4,2% olid jätkuvalt nakkusohtlikud. See tähendab, et potentsiaalselt nakkusohtlik on iga 24. täisealine inimene. Nakkus on ühtviisi levinud kõigis vanuserühmades, nii meeste kui ka naiste seas. Nakkusohtlikest 60%-l esinevad üldjuhul kerged või mõõdukad haigusnähud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099