Autor: Margot Vent • 22. detsember 2022

WHO: Psüühhikahäired ohustavad iga neljandat ukrainlast

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) esindaja Ukrainas Jarno Habichti sõnul võib Ukrainas Venemaa sõjalise rünnaku tõttu mõni vaimse tervise häire ähvardada kümmet miljonit inimest ehk ligikaudu veerandit elanikkonnast.
Põhja-Ukrainas Kiievi lähedal asuvas Tšernigovi linnas kannatada saanud haigla.
Foto: Maksym Chub/Shutterstock

"WHO hinnangul ohustab kuni kümmet miljonit inimest mingi psüühikahäire, varieerudes ärevusest ja stressist kuni raskemate seisunditeni," ütles Habicht Genfi pressibriifingul videolingi vahendusel, kirjutas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099