Autor: Margot Vent • 3. jaanuar 2023

Terviseeksperdid hoiatavad uue koroonaviiruse variandi tekkimise ohu eest

Paljud rahvatervise ja nakkushaiguste eksperdid rõhutavad, et koronaviiruse uute variantide jälgimine on COVID-19 leevendamise jõupingutuste üha olulisem osa ja hoiatavad Hiina haigusjuhtude kasvu valguses uue variandi tekkimise ohu eest.
Rahvusvahelised terviseeksperdid hoiatavad uue koroonaviiruse variandi tekkimise ohu eest.
Foto: Shutterstock

"Omikrontüve alamvariandid levivad jätkuvalt ülemaailmselt ja tekkivad mutatsioonid lähevad mööda varasemast nakatumisest või vaktsineerimisest tingitud immuunsusest," ütles Baltimore'i Johns Hopkinsi Bloombergi rahvatervise kooli mikrobioloog ja immunoloog Andrew Pekosz CNN-ile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099