Autor: Margot Vent • 4. jaanuar 2023

Doktoritöö: Beebi öine ärkamine on seotud tema hilisema arenguga

Soome neuropsühholoogi Tiina Mäkelä doktoritöö kohaselt on öösel mitu korda ärganud beebidel kogu öö maganud beebidega võrreldes kaheaastaselt kehvemad käitumise reguleerimise oskused ja madalamad sotsiaalsed võimed.
Värske uuringu andmeil on beebi öine ärkamine seotud tema hilisema arenguga.
Foto: Shutterstock

Doktoritöö uuringus võrreldi lapsi, kes ärkasid kaheksa kuu vanustena öö jooksul rohkem kui kolm korda lastega, kes ärkasid öö jooksul maksimaalselt ühe korra ning leiti, et sotsiaal-emotsionaalne käitumine, tegevuse juhtimise oskused ja sotsiaalne infotöötlus on tugevalt seotud öise ärkamisega, vahendas Mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099