Autor: Meditsiiniuudised • 6. jaanuar 2023

Loe Soome asjatundjate nõuandeid haigushooaja üleelamiseks

Kuna paljude inimeste jaoks on uus aasta alanud gripisümptomitega ja haiguseid on palju, andsid Soome Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen ja Soome tervise ja heaolu instituudi (THL) ekspertarst Leif Lakomaa nõu, kuidas gripihooaeg üle elada.
Soome asjatundjad andsid nõu haigushooaja üleelamiseks.
Foto: Shutterstock

Ehkki nn külmetushaigusi põhjustavaid viirusi on umbes paarsada, põhjustavad praegust haiguslainet raskeimate hingamisteede infektsioonidega COVID-19, gripp ja RS-viirus. Kuigi kolme aasta jooksul grippi koroonapiirangute tõttu eriti palju ei esinenud, põhjustab gripiviirus praegu täiskasvanud elanikkonnas raskeid hingamisteede infektsioone. Eakatel ja riskirühma inimestel võivad haiglaravi vajaduse põhjustada ka rahvastikus ulatuslikult ringlev koroona. RS-viirus, mille tõsine epideemia tekib tavaliselt iga kahe aasta tagant, seevastu põhjustab raskeid haigussümptomeid peamiselt väikelastel, kirjutas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099