Autor: Margot Vent • 13. jaanuar 2023

Tarneraskustest puust ja punaseks

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungil arutati kolmapäeval ravimite kättesaadavust ja sellega seotud probleeme. Istungil tarneraskuste teemast ülevaate andnud ravimiameti peadirektor Katrin Kiisa kinnitusel ei ole tarneraskuste üldarv parim indikaator, kuna kõik raskused ei ole meditsiiniliselt kriitilised ja leiavad üldjuhul lahenduse.
Katrin Kiisk tegi ülevaate tarneraskuste teemast.
Foto: Shutterstock

Kiisa sõnul on Eestis müügiluba enam kui 7000-l inimesele mõeldud ravimil, millest turustatavatel tuleb aeg-ajalt ette tarneraskusi. "Tarneraskusega on tegu siis, kui tarned ei vasta ravivajadusele ehk nõudlus on suurem kui tootja suudab tagada. Kui tootjale saab selgeks, et ta ei suuda riigi ravivajadust katta, peab ta sellest ravimiametit teavitama. Ravimiamet avaldab tarneraskuse teate nii ravimiregistris kui ka veebiuudisena, lisades info võimaliku asenduse kohta," rääkis Kiisk.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099