Autor: Kristiina Käit • 13. jaanuar 2023

Vaktsiinikahjude hüvitis on aktuaalne teema

MTÜ Ikkagi Inimesed saatis detsembri keskel ametnikele ja poliitikutele märgukirja, mille põhiteema oli, et Eesti Vabariik ei käitu COVID-19 vaktsiinikahjustuse saanud inimeste suhtes õigusriigina.
Naine saab vaktsiinisüsti.
Foto: Schutterstock

MTÜ Ikkagi Inimesed toob oma märgukirjas välja põhilised kitsaskohad COVID-19 vaktsiinikahjude hüvitamise korras ning esitab oma muudatusettepanekud. MTÜ avaldab muuhulgas, et hetkel kehtiv vaktsiinikahjude korvamise süsteem on düsfunktsionaane. MTÜ rõhutab, et mittetoimiv kord kahjustab nii vaktsineerimise järgselt esmajärjekorras tervisekahjustuse saanud inimesi, kes ei saa vajalikku toetust, aga ka suure halduskoormuse all ägavaid ametkondi, kes teevad tohutul hulgal kaheldava väärtusega tööd.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099