Autor: Margot Vent • 25. jaanuar 2023

Lätis on antibiootikumide tarbimine hoolimata ravimite nappusest hüppeliselt kasvanud

Lätis on viimasel ajal hoolimata ravimite nappusest kasvanud antibiootikumide tarbimine. Infektoloog Uga Dumpise sõnul kirjutavad arstid neid sageli välja ka nohu või nn külmetuse korral, justkui haige seisundi tõsisemaks muutumise ennetamiseks.
Lätis on antibiootikumide tarbimine hoolimata ravimite nappusest kasvanud.
Foto: Shutterstock

Läti ravimiameti (ZVA) andmetel müüdi mullu jaanuarist novembrini üle 2,2 miljoni antibiootikumi pakendi. 2021. aastal müüdi neid üle 1,5 miljoni ja 2020. aastal ligi 1,6 miljonit, vahendab Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099