Autor: Kristiina Käit • 27. jaanuar 2023

Tehisintellekt läbis arstilt nõutavate oskuste testi ilma ettevalmistava kursuseta

USAs on kaks erinevat uurimisrühma hiljuti katsetanud, kas tehisintellektil õnnestub läbida USA meditsiinioskuste test (USMLE), mille tegemine on nõutav arstiks pürgivatele arstitudengitele, vahendab Soome arstide leht Mediuutiset.
Tehisintellekti saab kasutada ka meditsiini hüvanguks.
Foto: Schutterstock.

Detsembris avaldas eeltrükiserver medRxiv eelretsenseerimata uuringu, milles California arst-teadlane Victor Tseng ja tema meeskond uurisid intelligentse ChatGPT-t tööriista võimet sooritada arstidelt nõutavat testi ilma eriettevalmistuseta, kirjutab Mediuutiset.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708