Autor: Meditsiiniuudised • 27. jaanuar 2023

Ministeerium keelab tervisele ohtliku HHC kanepi käitlemise

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastamisele eelnõu, millega lisatakse HHC (heksahüdrokannabinool) narkootiliste ja psühhotroopsete ainete nimekirja, piiramaks rahva tervisele tõsist ohtu kujutava aine laiemat levikut ja kättesaadavust.
Juba praegu on HHC lisamine e-sigarettide vedelikku ebaseaduslik.
Foto: Shutterstock

Edaspidi on aine käitlemine illegaalne ja karistatav, ent juba praegu on selle lisamine e-sigarettide vedelikku ebaseaduslik, kuna tubakaseaduse kohaselt ei tohi e-sigareti vedelikud sisaldada ained, mis on inimese tervisele ohtlikud kuumutamata või kuumutatud kujul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099