Autor: Meditsiiniuudised • 1. veebruar 2023

Seireuuringu viimane etapp näitas seireajaloo kõrgeimat kaitsekehadega täisealiste arvu

Tartu ülikooli juhitava koroonaviiruse levimuse seireuuringu jaanuarikuise etapi tulemused näitavad üle pika aja nakatumise märkimisväärset vähenemist ja seireajaloo kõrgeimat kaitsekehadega täisealiste arvu. Ülikool vedas uuringut viimast korda – edaspidi hakkab viiruseolukorda jälgima terviseamet.
Seireuuringu tulemuste ülevaade.
Foto: Tartu ülikool

18.–30. jaanuarini kestnud seireetapi vältel testiti koroonaviiruse suhtes 2179 inimest, kellest positiivse proovi andis 3,6% ja nakkusohtlikud olid 1,8%. See tähendab, et koroonaviirusega oli jaanuari lõpu seisuga nakatunud iga 28. ja nakkusohtlik iga 42. täisealine. Ligi pool nakatunutest olid tuntavate haigusnähtudeta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099