Autorid: Meditsiiniuudised , hooldustöötajad, palgalepe • 3. veebruar 2023

Minister kutsus osapooled hooldustöötajate palgalepet sõlmima

Tervise- ja tööminister Peep Peterson kutsus tuleva nädala kolmapäevaks hooldereformi jätkuna kokku hooldussektori tööandjad ja ametiühingud, et alustada läbirääkimisi hooldustöötajate palgamiinimumi kokkuleppimiseks.
Hooldereformi tulemusel võiks sektor jõuda järgi haiglates 1. aprillist jõustuvale hooldustöötajate miinimumpalgale, mis on 1160 eurot kuus.
Foto: Shutterstock

Kui praegu kõiguvad hooldajate palgad hooldekodudes 725 ja 1300 euro vahel, siis hooldereformi tulemusel võiks sektor jõuda järgi haiglates 1. aprillist jõustuvale hooldustöötajate miinimumpalgale, mis on 1160 eurot kuus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708