Autor: Margot Vent • 7. veebruar 2023

Briti tervishoiutöötajad alustasid suurstreiki

Suurbritannia tervishoiutöötajad alustasid esmaspäeval riikliku tervishoiuteenistuse 75aastase ajaloo suurimat streiki, mille käigus lõpetavad töö kümned tuhanded õed ja kiirabitöötajad, pannes riigi hallatavale riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) õlule täiendava koormuse.
Streikivad meditsiiniõed Londonis St Thomase haigla juures.
Foto: REUTERS/Peter Nicholls

Meditsiiniõed ja kiirabitöötajad on alates eelmise aasta lõpust streikinud eraldi, kuid esmaspäeval alanud streigi käigus ühendatakse jõud. Õed streigivad ka teisipäeval, neljapäeval lõpetavad töö füsioterapeudid ja reedel kiirabitöötajad, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708