Autor: Margot Vent • 13. veebruar 2023

Kõrge ametnik: veerandit ukrainlastest ohustab raske vaimse tervise seisund

Ida- ja Kesk-Euroopa ning Kesk-Aasia uimastipoliitika komisjoni liikme Michel Kazatchkine'i sõnul ohustab veerandit Ukraina elanikkonnast pea aasta kestnud Venemaa invasiooni tõttu raske vaimse tervise seisund.
Kõrge ametniku hinnangul on vaimse tervise hädadest saamas Ukraina rahvatervise probleem.
Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa piirkondliku büroo erinõunik kinnitas pärast hiljutist visiiti Ukraina linna Dniprosse ka, et nägi kümneid sõjaväelasi sattumas haiglasse akuutse ärevuse, depressiooni ja psühhiaatriliste seisunditega, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099