Autor: Meditsiiniuudised • 7. märts 2023

Alatoitumuse ja ülerasvumise probleeme aitavad ravida kliinilise toitmise spetsialistid

Kliiniline toitmine on Eestis suhteliselt uus teadusharu, kuid vajadus selle haridusega spetsialistide järele üha kasvab. Kuna toitmisprobleemide tõttu halvenevad peaaegu kõik haigused, peavad arstil ja õel olema teadmised kliinilisest toitmisest.
Fotol: Euroopa Liidus ainulaadse õppekava, kliinilise toitmise eriala programmijuht Alastair Forbes.
Foto: Tartu Ülikooli Meditsiiniteadused

Tartu Ülikooli külalisprofessor ja kliinilise toitmise õppekava juht, kliiniline gastroenteroloog Alastair Forbes ütles, et toitumisteadus tekkis juba enam kui sada aastat tagasi, kuid kliiniline fookus, mis seostab seda haiguse mõjude ja tagajärgedega, on tekkinud aga üsna hiljuti. „Toitmisprobleemite tõttu halvenevad peaaegu kõik haigused ning ning paljudel juhtudel on ilma õigeaegse sekkumiseta tulemused halvemad ja surmaoht on suurem. Harva märgitakse inimese surmatunnistusel alatoitumus, isegi siis, kui see on mänginud olulist rolli haiguse kulgemises.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708