Autor: Meditsiiniuudised • 7. märts 2023

Ravimifirma tegevjuht: Kui reformide eelnõud läbi lähevad, kaotab Euroopa meditsiiniinnovatsioonis

Taani ravimitootja Novo Nordisk tegevjuht Lars Fruergaard Jorgensen hoiatas möödunud nädalal, et kui Euroopa farmaatsiamaastikku reformivate eeskirjade eelnõusid ei muudeta, jääb Euroopa edaspidi uute meditsiiniliste uuringute, katsete ja ravi osas alla Ameerika Ühendriikidele ja Jaapanile.
Novo Nordiski tegevjuht Lars Fruergaard Jorgensen.
Foto: REUTERS/Jacob Gronholt-Pedersen

Euroopa Komisjon tutvustab 29. märtsil ravimieeskirjade muutmise ettepanekut, mis on esimene suurem ravimieeskirjade muudatus viimase 20 aasta jooksul. Selles öeldakse, et ravimid peavad jõudma patsientideni kiiremini ja kõigis Euroopa riikides, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708