Autor: Meditsiiniuudised • 9. märts 2023

Naistearst dr Erlang: emakakaelavähki suremus on Eestis üks kõrgemaid Euroopas

Emakakaelavähil puuduvad varajases staadiumis sümptomid, mis muudab naised selle haiguse suhtes haavatavaks. Kui tekivad juba esimesed sümptomid, on kasvaja sageli üsna kaugele arenenud, vahendab Ida-Tallinna Keskhaigla.
Fotol: ITK Naistekliiniku naistearst Külli Erlang.
Foto: Ida-Tallinna Keskhaigla

ITK Naistekliiniku naistearst dr Külli Erlangi sõnul selliste sümptomitega nagu veritsus ja valu kliinikusse pöörduvate naiste ravi, kellel seejärel emakakaelavähk tuvastatakse, on sageli väga pikk ja keeruline. "Hilises staadiumis pöördumise tõttu sellest haigusest päris terveks siis ei saadagi,“ ütles Erlang.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099