Autor: Margot Vent • 17. märts 2023

WHO esindaja: koroonaviirus võib gripi tasemele taanduda juba sel aastal

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) tervisehädaabiprogrammi tegevdirektor ja arst Michael Ryan ütles reedesel WHO pressikonverentsil, et juhul, kui koroonaviirus jätkuvalt rasket haigust ei põhjusta, võib pandeemia juba sel aastal taanduda tasemeni, mis ei kujuta endast suuremat ohtu kui tavaline gripp.
Michael Ryan.
Foto: WHO

Ta lisas, et koroonaviirus jääb teatud juhtudel ka edaspidi terviseohuks, kuid sotsiaalset rahu see enam ei ohusta. Ryan rõhutas ka, et viirusolukorda tuleb jätkuvalt jälgida, kaitsta riskirühmi ja kindlustada tervishoiu toimetulek viirusega, vahendas WHO.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099