Autor: Margot Vent • 23. märts 2023

Kela: Unehäirete tõttu võetud pikkade haiguslehtede arv on Soomes neljakordistunud

Soome sotsiaalkindlustusameti (Kela) teatel on unehäirete tõttu võetud pikkade haiguslehtede arv Soomes viimase tosina aasta jooksul neljakordistunud. Ka Eestis on unehäirete tõttu võetud haiguslehtede arv viimase kaheksa aasta jooksul enam kui kahekordistunud.
Mullu sai psühhiaatrilise unehäirete tõttu haigushüvitist üle 9000 soomlase.
Foto: Shutterstock

Kela teatel neljakordistus psühhiaatriliste unehäirete tõttu haigushüvitise saamine aastatel 2010–2022, kusjuures näiteks mullu sai nende tõttu haigushüvitist üle 9000 soomlase, kirjutas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099