Autor: Kristiina Käit • 30. märts 2023

Milliste sümptomite pärast tasub kõrvetiste puhul muretseda

Turu ülikooli keskhaigla gastroenteroloogia polikliiniku arst toob välja kõrvetistega kaasnevad sümptomid, mille puhul on vajalik kiireloomuline arstlik läbivaatus ja räägib antatsiidide riskidest ja kasuteguritest.
Kõrvetised on tüüpiline reflukshaiguse sümptom.
Foto: Shutterstock

Mao ülaosa valu ja kõrvetised on väga levinud. Pärast söömist on rinna all põletustunne või suhu tõuseb mõru vedelik. Söök tundub kõhus ebatavaliselt raskena, kõht paisub ja tekivad röhitsused – nende sümptomite kõige levinum põhjus on reflukshaigus, vahendas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708