Autor: Mart Vain • 4. aprill 2023

Mart Vain: teeme terviseandmete targast kasutusest konkurentsieelise

Ilma andmete ja tõestuseta me ainult oletame, ent kui kasutame meditsiinisüsteemis ära need massiliselt kogutavad andmed, mis praegu raisku lähevad, võidaksime sadu miljoneid eurosid, kirjutab Mart Vain arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Fotol: Roche Eesti digitervishoiu juht Mart Vain.
Foto: Erakogu

Iga kord, kui käime arsti juures, ostame apteegist välja retseptiravimi või jääme haiguslehele, jääb sellest märk maha. Täpsemalt jääb maha hulk andmeid, mis on oma esmase kasutusotstarbe täitnud, kirjutab Äripäev.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708