Autor: Margot Vent • 10. aprill 2023

Neuropsühholoogia doktor: alla kuueaastastele tuleks mobiiltelefonid täielikult keelata

Hispaania neuropsühholoogia doktori Álvaro Bilbao sõnul tuleks alla kuueaastaste laste ekraaniaega rangelt piirata või neile mobiiltelefonide kasutamine täielikult keelata, et mitte riskida depressiooni, tähelepanuhäirete ja sõltuvuse tekkega.
Mida enam on laps ekraani taga, seda suurem on risk, et ta hakkab kannatama depressiooni, sõltuvuste ja tähelepanuhäirete all.
Foto: Shutterstock

Bilbao kinnitusel suureneb laste risk haigestuda depressiooni, jääda sõltuvustesse ning hakata kannatama tähelepanuhäire all seda tohkem, mida enam aega nad varases lapsepõlves ekraanide ees veedavad. Samuti suurendavat see nende ärrituvust, vahendab mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708