Autor: Margot Vent • 14. aprill 2023

Ramadaani ajal ka ise vahelduvpaastuvad Soome arstid selgitavad, kuidas seda õigesti teha

Soome arstid Hibo Abdulkarim ja Ibrahim Ahmed, keda tuntakse tervishoiu kõigile kättesaadavaks muutmise eest võitlejaina ja kes ka ise ramadaani ajal vahelduvpaastuvad, panevad inimestele südamele, et tulemusliku paastumise põhieesmärkideks ei tohiks olla kaalulangetus või keha puhastamine, vaid keha õige energiakasutus.
Igasugune vahelduv paastumine võib olla tervisele kasulik, kui seda õigesti teha.
Foto: Shutterstock

Paastumist seostatakse sageli toksiinide kehast eemaldumise, värskema enesetunde ja kaalulangusega. Eri aegadel on populaarsust kogunud nii mitmepäevased mahla- ja veepaastud kui ka söömist teatud ajaakna või nädalapäevadega piirav vahelduv paastumine. Esimest kahte ei soovita ülal mainitud arstid isegi tervetele inimestele, kuna need ei ole osutunud ohutuks ja neil ei ole samu eeliseid nagu vahelduval paastumisel, kirjutas MTVuutiset.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099