Autor: Meditsiiniuudised • 14. aprill 2023

Uuring: kisspeptiini süstimine tõstis meeste sugutungi

Suurbritannias 2021. aastal tehtud hüpoaktiivse seksuaaliha häire ehk HSDD uuringu käigus selgus, et uuringus osalenud vabatahtlikele paljunemisel võtmerolli mängiva loodusliku suguhormooni kisspeptiini süstimine suurendas nende sugutungi.
Hüpoaktiivse seksuaaliha häire all kannatab vähemalt 8% meestest. Kisspeptiini süstimine tõstis uuringus osalenute seksiisu 56% võrra.
Foto: Shutterstock

Clevelandi osariigis asuva Case Western Reserve'i ülikooli meditsiinikooli psühholoogia emeriitprofessor ja Lõuna-Florida abielu- ja seksuaaltervise keskuse tegevdirektori Stanley Althofi sõnul mõjutab HSDD ekspertide hinnangul vähemalt 10% naistest ja kuni 8% meestest, kirjutas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099